Wednesday, October 20, 2010

Baik Betul....

Semalam jumpa geng social ku merangkap biz partner dan juga bff. Gossip2 ringan dan sekali ada cerita khabar angin company kami nak buang orang.

Baik betul, jie terpikir budak2 contract kat unit jie. Aisey do they affected? Hermmmm we work in big Project for the company. Hopefully tidak la terkena tempias buang orang kat budak2 ni.

Anyhow, kita doakan jer la.

Mungkin tiba masa untuk try cari alternative lain gak. Buat biz ker?

Sekarang ni merata company dalam Malaysia dok buat cost cutting. Ekonomi macam tu jer. Kos hidup makin tinggi. Yang dah kawin, ada anak..... mesti terkena teruk. Terasa tau.

Evan jie and Mr Hie pun dah mengurangkan liabiliti. Nak concentrate kat anak2 punya expenses seperti education diorang dan keperluan asasi mereka. Nafsu nafsan kami kurangkan.......(harap maklum nafsu kebendaan ekkk)

Yang jie tengok makin kaya orang buat bisness. yup betul. Kerana memang tertera biz merupakan saluran paling mudah dapat rezeki banyak.

Ramai mengeluh tak reti berbisness. Tak pandai la, tak reti jumpa orangla. Abis tu yang korang jumpa manusia hari2 tu bukan orang? hehehehe

Tak salah belajar dikit dikit. Contohi yang berjaya. Ramai yang berjaya. Kalau asyik sebut takut dan tak berani. Sampai bila nak maju?

Betul tak?

The End

The End

2 comments:

  1. Salam,
    kak jie...terjumpa blog kak jie.. masa tengah dok jalan-jalan blog ke blog tadi.. jemputla jugak singgah ke http://aisybasyirah@blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Takpe la kak.. Rezki ada di mana2, yang penting kita jangan lupe bersedekah moga2 pintu rezeki kita sentiasa terbuka..

    ReplyDelete

Link yang berkaitan

Link within