Tuesday, August 17, 2010

Resepi menu Ramadhan : Murtabak maggie

Resepi ni jie dapat bertahun lamanya. Selalu buat untuk my boys. Diorang memang suka. Lahap gila makan
Sedap tak?

Bahannya:
3 bungkus maggie (if guna kari lagi elok sebab bole guna rempahnya)
Bawan yellow dipotong dadu
Daun sop/bawang di potong kecil2
6 biji telor( 1 bungkus mee:2 biji telor besor)

Caranya:
Rebus dulu mee dan toskan
Then campak bawang dadu+daun sop
Pecahkan telor
Whiskkan
Campak rempah kari (if tak nak pakai rempah maggie tu tak pe, pakai jer rempah kari cap BABAS ker)
Kacau sampai sebati
Guna non stick pan. Letak minyak sikit or sapu butter
Campak dalam pan dan rata2 kan.
Bila dah nampak macam masak belah bawah,
Then terbalikan....

Ada tip nak terbalikkan. Ramai gak tanya jie macamana nak terbalikkan.
Sebab nanti hancur.
Jawabannya

Pakai pinggan =p
Jie tutup murtabak maggie tu dengan pinggan then terbalikkan.
After that slide jer balik dalam pan
hehehehe
mudah kan

The end

3 comments:

  1. kak jie...mak sy selalu buat masa kitaorg adik beradik kat umah...kn buat gak ni

    ReplyDelete
  2. saya punya da jadi.. hikhikhik...

    ReplyDelete

Link yang berkaitan

Link within