Apam balik ni jie buat sendiri. Selalu beli, dapat jagung manis tu orang jual tu letak ciput jer. Kedekut. So jie cari resepi ni dan walla...... jie tabur jagung manis tu banyak2 sampai meleleh2 keluar. Hahahah puas hati aku
Nah resepi....
2 cwn tepung gandum
½ cwn gula
1 sudu the soda bicarbonate
1 sudu the baking powder
Pewarna kuning
1 biji telor
1 ½ cwn air
Mentega untuk mengoles
Kacang kisar utk tabor
Jagung krim tin
Caranya:
Mesin gula dgn telor (takde mesin korang kepuk jer la sampai kembang)
Masuk soda, bikarbonat, air dan pewarna.
Mesin lagi
Masuk tepung sikit2
Mesin lagi
Oles mentega kat non stick pan
Tuang satu senduk kat kuali, dan nipiskan(jgn nipis sgt, nanti rapuh lak
Tabor gula, kacang dan jagung krim
Dah masak, angkat lipat
Selamat mencuba kay…. makan sambil minum petang sekeluarga
No comments:
Post a Comment