Friday, September 28, 2012

Homestay Hj Dorani

Semalam umi tak sempat nak tekan butang publish utk entry ni. Dah hanyut lepas nengok adam dan hawa. hehehehe
Ini umi nak cite sikit pasal homestay yang umi rasa amat sesuai bawak bebdk kesini. Syarat jangan bawak gadget bagai. Dimansuhkan sementara waktu. HAHAHA!

Cuti sekolah dah makin hampir. Pada ibu2 yang anak mereka sudah selesai peperiksaan UPSR. Akan ada rasa ingin membawa anak2 berjalan2. Yang punya buget besar akan bawa anak ke obersea. Yang punya budget sederhana, kemungkinan membawa ke negara jiran. Dan tak lupa yang budget sikit, masih bole membawa anak2 percutian didalam Malaysia. Malah jika mampu, ada yang membawa ke Kota Kinabalu.
Umi ingin memberi cadangan pada para ibu2 membawa ker Homestay Hj Dorani

http://doranihomestay.blogspot.com

Umi dah bawak my precious 5 boys ke Homestay Hj Dorani dalam bulan March ari tu. Memang menarik dan ada macam2 aktiviti.

Memula tu boys agar reluctant sebab dengar komputer tak de, tv takde dan kami banned any gadget kecuali masa tertentu.

So muncung la muka memasing. But lastly depa happy sesangat dan nak dtg lagi.

Ni antara gambor aktiviti di situ.

 Ni rumah yang kami menumpang
 Mandi sungai
 Menchanting batik
 Memancing
 Membuat layang2 sendiri
 Menaikkan layang2
 Menumbuk padi
 Yang ni panggil aper ya?
 Masakan kampung dimasak oleh mak cik tempat tu. Umi ambik package makan sekali. Breakfast, Lunch, minum petang dan dinner.
Melawat kilang kerepek
ada lagi satu

Melihat kelip2 di sungai besar. Umi tak dapat ambik gambo sebab gelap dan bila snap memang tak nampak kelip2 tu.
Cantik sangat macam twinkle2 little star
:)

Selamat Plan untuk bercuti bersama keluarga ya!

2 comments:

  1. yg tu di panggil menampi..

    menampi padi,


    erk, sungai besar tu kat ne erk kak jie?

    ReplyDelete

Link yang berkaitan

Link within